Locale Altele
Duminica, 5 Mai 2024
Dum, 5 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran: ”Mergem mai departe cu încredere în tot ce vrem să facem pentru români”
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Marti, 5 Noiembrie 2019

După votul din Parlament care a dus la schimbarea guvernului, deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a făcut o analiză situației politice actuale și a schițat perspectivele pentru viitorul apropiat.

Am spus acest lucru de mai multe ori public sau la televizor: guvernarea se câștigă prin vot, nu la „masa verde”. Într-adevăr, moțiunea de cenzură este un instrument acceptat în democrație, iar înlocuirea unui guvern cu un altul doar printr-un demers parlamentar, fără consultarea publicului, poate fi o soluție temporară. Toate democrațiile moderne au trecut prin astfel de situații.

Problema schimbării guvernului nostru și a instalării cabinetului Orban ține mai puțin de jocul democratic și mai mult de implicarea partizană a celui care ar trebui să fie președintele tuturor românilor. Președintele Iohannis a făcut tot ce a putut pentru a avea din nou „guvernul său”. Și pentru că opoziția, nici chiar cu foștii noștri parteneri la guvernare, mă refer la ALDE, nu avea capacitatea de a aduna un număr suficient de voturi pentru acțiunile sale antiguvernamentale, s-a folosit de parlamentari care au trădat. Au trădat partidul datorită căruia au ajuns în Parlament, și-au trădat alegătorii care i-au trimis acolo pentru că au fost pe lista unui partid și și-au trădat propriile angajamente.

Președintele Iohannis a atacat continuu PSD, deși ar fi trebuit să fie un moderator imparțial al spațiului politic. Nu a avut niciun proiect de țară, deși, dacă țineți minte, în primul an al mandatului său a spus că lucrează la un astfel de proiect. A intrat în campania pentru al doilea mandat având un singur obiectiv: dărâmarea guvernului PSD. Președintele nu propune nimic românilor, nu intră în confruntări la televiziune, are o singură direcție de comunicare: război cu PSD. Și spune acest lucru cu o ușurință uimitoare. Cum să fii în război cu un partid, cu membrii și cu simpatizanții săi!?...

Ce urmează? Pentru români s-ar putea să urmeze zile grele, pentru că opoziția și adevăratul ei conducător, actualul președinte, sunt pregătiți să oprească reformele începute de noi. Să nu uităm că PNL este un partid din care face parte și PDL. Și nu cred că românii au uitat tăierile de pensii și salarii din perioada guvernului Emil Boc (astăzi, liberal!) sau închiderile de spitale. Sau terenurile de sport în pantă din mediul rural.

Noi avem de dus la bun sfârșit o campanie prezidențială. Avem de îndreptat și noi greșelile noastre, trebuie să comunicăm mai bine, să fim mai moderni și trebuie să fim mai atenți ca să nu mai ajungem în situația de a fi trădați. Suntem și vrem să rămânem cel mai mare partid din România. Valorile social-democrației, în această lume în care lupta pentru supraviețuire îi lovește pe cei mai slabi, nu pot fi abandonate. Mergem mai departe cu încredere în tot ce vrem să facem pentru români!

1244 vizite
Distribuie pe